ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ανεξάρτητα με την προνομιακή του θέση δίπλα σε μουσεία και χώρους πολιτισμού στο κέντρο της Αθήνας, το St George Lycabettus διαθέτει το δικό του χώρος τέχνης και πολιτισμού, την SG Art Gallery όπου συχνά φιλοξενεί εκθέσεις Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Εκτός από εκθέσεις σύγχρονης τέχνης η SG Art Gallery φιλοξενεί  διαδραστικές  καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, επιδείξεις μόδας, εικαστικά δείπνα, θεατρικές παραστάσεις και άλλα.


Άλλο ένα εικαστικό γεγονός είναι και η πολύχρονη συνεργασία με την Γκαλερί Καππάτου. Κάθε χρόνο, από το 1999 μέχρι σήμερα, ένα ολόκληρος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε μία τεράστια γκαλερί με τίτλο "ROOMS". Όλα τα δωμάτια μεταμορφώνονται σε εικαστικούς χώρους και φιλοξενούν καλλιτεχνικά projects και εγκαταστάσεις/ installations, δημιουργίες των πιο εμπνευσμένων ταλαντούχων αθηναίων καλλιτεχνών.


Κάθε όροφος του ξενοδοχείου είναι διακοσμημένος με συλλογές από 'Ελληνες καλλιτέχνες που μπορεί κανείς να θαυμάσει στους διαδρόμους του, ενώ αρκετά δωμάτια είναι θεματικά αφιερωμένα σε διάσημους Έλληνες λογοτέχνες και ποιητές που διέμειναν στην περιοχή (Ελύτης, Καζαντζάκης, Παπαδιαμάντης...)

Η τελευταία προσθήκη στο ξενοδοχείο είναι η ολοκαίνουργια Αίθουσα Προβολών, ένας VIP κινηματογράφος που χωράει περίπου 30 άτομα και είναι διαθέσιμος για ιδιωτικές προβολές, παρουσιάσεις βιβλίων και συνέδρια.