ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ανακαλύψτε την Αθήνα από το St George Lycabettus Lifestyle Hotel​

Η Αθήνα έχει πολλά πράγματα για να αγαπήσει κανείς και το St. George Lycabettus Lifestyle Hotel βρίσκεται σε προνομιακή θέση αφού μπορεί κανείς να ανακαλύψει ότι προσφέρει η πόλη.Στην πολυτελή γειτονιά του Κολωνακίου, το ξενοδοχείο μας είναι λίγα μέτρα μακριά από την Πλατεία Συντάγματος, το Ελληνικό Κοινοβούλιο, αλλά και από τα εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια και την νυχτερινή ζωή της Αθήνας. Ανακαλύψτε τα παρακάτω αξιοθέατα ή αφεθείτε στην εξειδικευμένη ομάδα μας για να σχεδιάσει μια διαδρομή ειδικά διαμορφωμένη για εσάς.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ​

Το διάσημο αυτό μουσείο βρίσκεται στην «αρχαία» γειτονιά του Μακρυγιάννη, γύρω από Ρωμαϊκά και πρωτο-βυζαντινά ερείπια, συγκεντρώνει αρχαιολογικά ευρήματα από την Ακρόπολη και αντικείμενα από την εποχή του Χαλκού μέχρι τα Ρωμαϊκά και τα Βυζαντινά Χρόνια.

Περισσότερα

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ​

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ιδρύθηκε στις αρχές των 60s και στεγάζει μια μεγάλη γκάμα έργων τέχνης και αρχαιοτήτων της προϊστορικής Ελλάδας με έμφαση την τέχνη από τα νησιά των Κυκλάδων. Ανακαλύψτε την αρχαία ελληνική Τέχνη σε αυτό το σημαντικό μουσείο.

Περισσότερα

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ​

Απολαύστε μια συμφωνία ορχήστρας σε αυτό το διάσημο συναυλιακό χώρο στο κέντρο της πόλης, χώρο τέχνης και δημιουργικότητας για πολιτιστικά και εκπαιδευτικά δρώμενα. Δημοφιλής χώρος στους επισκέπτες αλλά και στους ντόπιους, αυτός ο χώρος προσφέρει μουσικές και θεατρικές παραστάσεις σε τακτική βάση.​

ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ​​​

Στεγασμένο στην οικία της οικογένειας Μπενάκη στο κέντρο της Αθήνας, το Μουσείο Μπενάκη φιλοξενεί έργα τέχνης από την προϊστορική εποχή μέχρι και σήμερα. Άλλα κτίρια του Μουσείου Μπενάκη φιλοξενούν αντικείμενα και έργα τέχνης και από άλλους πολιτισμούς​.

Περισσότερα

ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ​

Προσεγγίστε την κορυφή του Λυκαβηττού με το Τελεφερίκ που κατασκευάστηκε στην δεκαετία του 1960. Η αφετηρία του βρίσκεται στην οδό Αριστίππου, στο Κολωνάκι, και το τέρμα του βρίσκεται στο εκκλησάκι του Αγ. Γεωργίου, κοντά στην κορυφή του λόφου.

ΕΘΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Αν και ιδρύθηκε το 2000 αλλά άνοιξε το 2016, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης είναι ο μόνος εθνικός φορέας που αφορά στην συλλογή και έκθεση σύγχρονων έργων τέχνης Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών και είναι αφιερωμένος στην αναγνώριση της μοντέρνας τέχνης σε μια αρχαιοκεντρική πραγματικότητα.

ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Απολαύστε μια εκπαιδευτική επίσκεψη στο μουσείο που στεγάζει τα πιο σημαντικά ιστορικά καλλιτεχνικά έργα τέχνης από διάφορους αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι τα Ελληνιστικά χρόνια.

Περισσότερα

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Το Πολεμικό Μουσείο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ιδρύθηκε το 1975 και είναι αφιερωμένο σε αντικείμενα και όπλα που σχετίζονται με την ιστορία του πολέμου, καλύπτοντας μια μεγάλη χρονική περίοδο.

Περισσότερα

ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

Η Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου προάγει την Ελληνική και Ευρωπαϊκή τέχνη από τον 14ο μέχρι τον 20ο αιώνα. Περιλαμβάνει επίσης και την Εθνική Γλυπτοθήκη, ένα παράρτημα αφιερωμένο αποκλειστικά στην γλυπτική.

ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ​ ​

Η παλαιότερη μουσική σχολή της Ελλάδας, το Ωδείο των Αθηνών που ιδρύθηκε το 1871 από τον Μουσικό και Δραματικό Σύλλογο Αθήνας και έχουν μαθητεύσει πολλοί διάσημοι μουσικοί. Από την ταράτσα του βλέπει κανείς τον Υμηττό, το ξενοδοχείο Χίλτον και το Λύκειο του Αριστοτέλη.

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο ιδρύθηκε το 1914 και έχει στην συλλογή του πάνω από 25.000 εκθέματα που περιλαμβάνουν σπάνιες συλλογές από εικόνες, τοιχογραφίες, αγγεία, υφάσματα, συγγράμματα και χειρόγραφα που χρονολογούνται από τον 3ο αιώνα μέχρι το Μεσαίωνα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΣΤΑΔΙΟ- ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ

Κατασκευασμένο εξ’ ολοκλήρου από μάρμαρο, αυτό το ιστορικό αξιοθέατο είναι χτισμένο πάνω από το αρχαίο στάδιο όπου χρόνια πριν παρουσιάστηκαν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες. Από τότε έχει φιλοξενήσει εκδηλώσεις, πανελλήνιους και διεθνείς αγώνες, όπως επίσης και του Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

KOLONAKI SHOPPING​ ​

Το αριστοκρατικό Κολωνάκι είναι το κέντρο των σικάτων εμπορικών καταστημάτων διεθνών οίκων μόδας αλλά και Ελλήνων σχεδιαστών, μοντέρνων concept stores και γκαλερί τέχνης. Θα βρείτε επίσης εστιατόρια με διεθνή και ελληνική κουζίνα, μοδάτα bar με live jazz μουσική ή DJs.

ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ATTICA ​

Το Attica είναι η πολυτελής εκδοχή του εμπορικού κέντρου, με 8 επίπεδα, 300 οίκους μόδας και 800 καταστήματα. Στο κτίριο υπάρχουν επίσης καφετέριες εστιατόρια, θέατρα, γυμναστήριο και SPA και ένα Club.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ

Ιδανική για παιδιά και ένα λεπτό μακριά από το St. George Lycabettus Lifestyle Hotel. Τα παιδιά σας θα λατρέψουν το χώρο, ενώ εσείς μπορείτε να πιείτε τον πρωινό σας καφέ, μια μπύρα ή το παραδοσιακό ελληνικό τσίπουρο.